taekwondo.nu

Taekwondo för barn

Träna taekwondo passar barn från cirka tre eller fyra år. Träningen anpassas efter barnens ålder, fysik, erfarenhet och andra förutsättningar och är lekfull samtidigt som den förbättrar barnens fysik och disciplin. Träningen involverar också mental träning, med vilket menas att de lär sig om respekt för sig själva och sina kamrater.

Taekwondo-kläder för barn

Liksom vuxna behöver barn bara ha en taekwondodräkt i vitt, som kallas en dobok – men för den som vill tävla och utföra kampmoment behövs det även skydd. Du kan köpa en dobok och skydd via internetbutiker, men kan även få dem beställda via din taekwondoklubb för att säkerställa att du får saker i bra kvalitet som passar ditt barn. Köp taekwondokläder till dina barn hos jabb.se eller budofitness.se

Skydd för barn

Liksom vuxna behöver barn som tävlar och deltar i kampmoment ha skydd. Bland dessa ingår hjälm och väst, som ofta går att låna från din klubb, men också ben- och armskydd, fotskydd, tandskydd och suspensoar. Du kan få dem beställda via din taekwondoklubb eller via internetbutiker.

Kampsport för barn - tänk på det här

För dig som funderar på att låta ditt barn börja träna taekwondo finns det några saker att ha i åtanke: Intressera dig själv för det, så att du kan prata med ditt barn om träningen och så att det kan bli kontinuitet i det. De är bra träning som bör uppmuntras. Ta det samtidigt inte alltför allvarligt. Den personliga utvecklingen och gemenskapen är vad som är viktigt, inte tävlingsresultat eller hur snabbt det går.

Ungdomsklubbar I Sverige

Några stora klubbar runt om i landet är: